Wil een nieuwkomer in Nederland een plek vinden in de maatschappij, dan is werk essentieel. Dat concludeert de Sociaal-Economische Raad (SER) in een artikel over werktrajecten voor statushouders.

In het artikel worden 7 succesfactoren benoemd die bijdragen aan succesvolle leerwerktrajecten. De juiste aandacht voor de persoon in combinatie met taal, opleiding en werk zorgen er in de praktijk voor dat statushouders hun plek vinden.

De succesfactoren zijn:

  1. Samenwerken met werkgevers
  2. Korte trajecten werken beter
  3. Taal doelgericht aanbieden
  4. Begeleiding op de werkvloer regelen
  5. Deelnemers zelfvertrouwen geven
  6. Afspraken over bereikbaarheid maken
  7. Werkwijze verankeren tussen partijen

“De deelnemers leren de taal die nodig is”

Bart Colsen – projectleider Liemers Perspectief in Zorg en Techniek

Taal doelgericht aanbieden in leerwerktraject

Aan het woord is onder andere Bart Colsen van Liemers Perspectief in Zorg en Techniek. High5 Taalles werd ingeschakeld om deelnemers in een werkleertraject te helpen de benodigde vaktaal onder de knie te krijgen. Denk daarbij aan vakjargon: tientallen termen die alleen worden gebruikt door een bepaalde beroepsgroep (denk aan de zorg) of zelfs door mensen in één bedrijf. Maar ook taal die wordt gebruikt op het gebied van veiligheid en nodig is om het VCA-certificaat te behalen.

“De deelnemers leren de taal die nodig is voor het halen van de officiële certificaten en voor het concrete werk dat zij gaan doen. Het voordeel van deze aanpak is dat het geleerde veel meer beklijft”, aldus Colsen (projectleider Liemers Perspectief in Zorg en Techniek).

Begeleiding op de werkvloer

Naast doelgerichte taalles is praktische ondersteuning op de werkvloer een ander belangrijke succesfactor. Cultuurverschillen zorgen soms voor misverstanden en onbegrip. High5 Taalles leverde jobcoaches om nieuwkomers praktische handvatten te geven in de dagelijkse omgang. Dat gaat om de meest uiteenlopende sociale situaties. Colsen: “Denk aan kwesties als: kan ik het zeggen als ik iets niet begrijp? Waarom is het belangrijk dat ik interesse toon in mijn collega’s? Waar kan ik dan zoal over praten? Met redelijk kortdurende begeleiding – een paar maanden meestal – boeken we goede resultaten.”

High5 Taalles biedt taalles & jobcoaching op maat

Naast persoonlijke taalcoaching bouwt High5 Taalles taalcursussen op maat voor leerwerktrajecten in de meest uiteenlopende werkomgevingen. Daarnaast bieden we interculturele jobcoaching aan. Neem contact op om ook bij te dragen aan duurzame integratie in Nederland!